Bruscolotti: Hamšík pokorí môj rekord v počte duelov za SSC

NETKY.SK • 13 August 2013, 16:29 • 2 min
Bruscolotti: Hamšík pokorí môj rekord v počte duelov za SSC

NEAPOL - Bývalý obranca talianskeho futbalového klubu SSC Neapol Giuseppe Bruscolotti verí, že slovenský stredopoliar Marek Hamšík prekoná jeho rekord v počte štartov v drese "partenopei".

slovakia

left justify in out

V súčasnosti 62-ročný Bruscolotti hrával za Neapol v rokoch 1972 až 1988 a zasiahol do 511 stretnutí. "Začínam si seriózne myslieť, že môj rekord je v ohrození," povedal Giuseppe Bruscolotti pre neapolský denník Il Mattino, keď sa dozvedel, že slovenský reprezentant Hamšík predĺžil minulý týždeň zmluvu s SSC až do roku 2018.

Marek Hamšík prišiel do Neapola v roku 2007 z Brescie, predtým krátko pôsobil v Slovane Bratislava. Odchovanec Jupie Podlavice odohral doteraz za "partenopei" vo všetkých súťažiach 255 stretnutí s bilanciou 67 presných zásahov. "Týmto tempom sa Hamšík stane hráčom s najviac štartmi za Neapol v histórii klubu. Myslím si, že to môže dokázať. V súčasnosti sa za sezónu odohrá viac duelov než za mojich čias. Navyše, on je futbalista, ktorý chce byť neustále na ihrisku," doplnil Bruscolotti.

Slovenský ofenzívny stredopoliar s Neapolom vyhral v sezóne 2011/2012 národný pohár, v uplynulom ročníku skončil s SSC na druhom mieste v Serie A a predstaví sa v skupinovej fáze Ligy majstrov 2013/2014. V drese seniorskej slovenskej reprezentácie odohral dovedna 64 duelov a strelil 10 gólov, do 14. augusta 2012 bol jej kapitánom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies