Bruno Mars je podľa Billboardu umelcom roka

NETKY.SK • 13 December 2013, 16:30 • 2 min
Bruno Mars je podľa Billboardu umelcom roka

LOS ANGELES – Americký spevák Bruno Mars je podľa magazínu Billboard umelcom roka. Dvadsaťosemročný hudobník sa o to zaslúžil najmä vďaka jeho druhej štúdiovke Unorthodox Jukebox (2012), ktorá debutovala na druhej priečke v albumovom rebríčku Billboard 200, no o niekoľko týždňov sa dostala na jeho vrchol.

slovakia

left justify in out

Z nahrávky pochádzajú aj single Locked Out of Heaven a When I Was Your Man, ktoré dobyli americký singlový rebríček Billboard Hot 100. Štúdiovka je tiež najrýchlejšie sa predávajúcim albumom roka 2013, pričom doteraz sa z nej celosvetovo predalo približne päť miliónov kópií. Unorthodox Jukebox tiež nominovali na cenu Grammy v kategórii Najlepší popový vokálny album.

Bruno Mars, vlastným menom Peter Gene Hernandez, je rodákom z Havajských ostrovov a na hudobnej scéne sa pohybuje od roku 2004. Známym sa však stal až o šesť rokov neskôr vďaka spolupráci s rapperom B.o.B. na singli Nothin' On You, ktorý sa dostal na vrchol singlových rebríčkov v USA (Billboard Hot 100) i Veľkej Británii. Mars je zároveň spoluautorom úspešnej piesne Billionaire Travieho McCoya, ktorá sa dostala na štvorku Billboard Hot 100 a na trojku v britskom singlovom rebríčku. Spolupracoval tiež na hite Fuck You od Cee Lo Greena. Na čelo dvoch najprestížnejších svetových rebríčkov, amerického a britského, sa dostal aj s vlastnými singlami Just The Way You Are a Grenade. Oba pochádzajú z jeho debutového albumu Doo-Wops & Hooligans (2010). Prispel tiež na soundtrack k filmu Twilight sága: Úsvit - 1. časť (2011), pre ktorý nahral skladbu It Will Rain. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona