Brunner dal prednosť Luganu pred CSKA Moskva

NETKY.SK • 17 December 2014, 14:26 • 2 min
Brunner dal prednosť Luganu pred CSKA Moskva

LUGANO - Keď sa švajčiarsky hokejový útočník Damien Brunner rozhodol minulý týždeň opustiť NHL a vrátiť sa do Európy, na stole mal dve ponuky.

slovakia

left justify in out

"Ozvali sa mi Patrick Fischer z Lugana a Sergej Fiodorov z CSKA Moskva. Po intenzívnej debate s Patrickom Fischerom mi bolo jasné, kam povedú moje ďalšie kroky. Kariéru sa budem snažiť nakopnúť v Lugane,“ uviedol 28-ročný krídelník v rozhovore pre server hockeyfans.ch.

 

Keď Brunner v januári 2013 opúšťal švajčiarsky ľad v klube EV Zug, mal povesť najlepšieho nedraftovaného Európana s čuchom na góly. Z viacerých ponúk z NHL si vybral tú z Detroitu. Tam sa mu spočiatku po boku kreatívneho Henrika Zetterberga darilo, ale neskôr skončil v treťom útoku a jeho nevyrovnané výkony vyústili do odchodu do New Jersey. V tíme Devils sa švajčiarsky pravák nechytil a po umiestnení na listinu nechránených hráčov nasledovalo zrušenie dvojročného kontraktu s ročnou gážou 2,5 mil. USD a návrat do Európy. 

 

V NHL Brunner odohral 135 zápasov, v ktorých strelil 30 gólov a pridal 37 asistencií. S Luganom podpísal zmluvu do konca sezóny 2015/2016. V piatom tíme tabuľky NLA veria, že sa zaradí k najväčším osobnostiam klubu Švédom Fredrikovi Petterssonovi a Linusovi Klasenovi, aktuálne dvom najproduktívnejším hráčom súťaže. "Kapitola NHL bola pre mňa veľká skúsenosť, ale momentálne sa pozerám dopredu. Som v najlepšom hokejovom veku a chcem Luganu pomôcť k dobrému výsledku na konci sezóny,“ dodal Brunner. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies