Brueggergosman, ktorá narúša stereotypy opernej divy vo všetkých smeroch, sa v piatok predstaví v Bratislave

NETKY.SK • 22 August 2017, 06:00 • 2 min
Brueggergosman, ktorá narúša stereotypy opernej divy vo všetkých smeroch, sa v piatok predstaví v Bratislave

BRATISLAVA - V rámci 13. ročníka Viva Musica! festivalu sa v piatok 25. augusta v novej budove Slovenského národného divadla v Bratislave predstaví Measha Brueggergosman. Kanadská sopranistka patrí k svetovej opernej špičke, okrem opery sa však špecializuje najmä na oblasť piesňového repertoáru a presahuje tiež do žánrov ako jazz, spirituál či gospel.

slovakia

left justify in out

Vo svojej rodnej Kanade je považovaná za ambasádorku klasickej hudby, ktorá narúša stereotypy opernej divy vo všetkých smeroch. Jej prvá nahrávka pre Deutsche Grammophone Surprise s piesňami W. Bolcoma, A. Schoenberga a E. Satieho je považovaná za jeden z najvýraznejších debutov.

 

Ďalšia nahrávka Night and Dreams, získala hneď niekoľko významných ocenení a za nahrávku Wagnerových Wesendonck Lieder v sprievode The Cleveland Orchestra pod taktovkou Franza Welsera-Mösta bola Measha Brueggergosman nominovaná na ocenenie Grammy. Ako sólistka spolupracovala aj na nahrávke diela Williama Bolcoma Songs of Innocence and Experience, ktorá v roku 2005 získala hneď tri ocenenia Grammy, okrem iného aj v kategórii Najlepší klasický album.

 

 

Measha Brueggergosman spolupracovala s Boston Symphony Orchestra, New York Philharmonic Orchestra, Cleveland Orchestra, San Francisco Symphony Orchestra, London Symphony Orchestra a ďalšími, pod taktovkou dirigentských osobností ako D. Barenboim, Sir A. Davis, G. Dudamel, D. Harding či F. Welser-Möst. Venuje sa tiež aktivitám v oblasti hudobného vzdelávania, získavania nového publika pre klasickú hudbu a je zároveň ambasádorkou niekoľkých medzinárodných nadácií.

 

V Bratislave odspieva Wagnerove Wesendonck Lieder v sprievode Orchestra Viva Musica! a v druhej polovici výber zo spirituálov v úprave pre symfonický orchester z jej najnovšieho albumu Songs of Freedom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona