Bruce Springsteen si zahral s The Rolling Stones

NETKY.SK • 30 Máj 2014, 11:50 • 2 min
Bruce Springsteen si zahral s The Rolling Stones

LONDÝN - Britská kapela The Rolling Stones si počas svojho štvrtkového koncertu v portugalskom Lisabone pozvala na pódium ako hosťa amerického hudobníka Brucea Springsteena, s ktorým zahrala skladbu Tumbling Dice.

slovakia

left justify in out

Rovnakú pieseň pritom spolu odohrali aj 15. decembra 2012 v Newarku počas turné 50 & Counting pri príležitosti 50. výročia vzniku The Rolling Stones. Štvrtkový koncert bol súčasťou festivalu Rock in Rio a zároveň druhým vystúpením v rámci európskej časti turné 14 On Fire, ktoré v marci kapela na viac ako dva mesiace prerušila po úmrtí módnej návrhárky L'Wren Scott. Tá bola priateľkou lídra skupiny Micka Jaggera.

 

The Rolling Stones vznikli v roku 1962. Mick Jagger s Keithom Richardsom, Charliem Wattsom a Ronniem Woodom predvlani oslávili spomínané 50. výročie vzniku kapely, pri príležitosti ktorého pre priaznivcov pripravili aj kompiláciu Grrr! (2012). Tá okrem starších piesní obsahuje aj dve nové skladby One More Shot a Doom And Gloom. Niekoľkonásobní držitelia Grammy majú na konte hity ako (I Can't Get No) Satisfaction, Paint It Black, Jumpin' Jack Flash, Street Fighting Man, Honky Tonk Women, You Can't Always Get What You Want, Gimme Shelter, Wild Horses, Brown Sugar, Angie či Start Me Up. Podľa odhadov predali viac ako 250 miliónov kópií nahrávok. Desať ich štúdioviek je v rebríčku 500 najlepších albumov všetkých čias podľa magazínu Rolling Stone a v roku 2004 kapelu tento magazín zaradil na štvrtú priečku rebríčka 100 najlepších interpretov všetkých čias. V roku 1989 skupinu uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy. 

 

Bruce Springsteen debutoval bez väčšieho úspechu nahrávkou Greetings from Asbury Park, N.J (1973). Prvý veľký hit, Born To Run, vydal o dva roky neskôr. Doteraz uviedol na trh 18 štúdioviek vrátane jedného z najúspešnejších albumov 80. rokov - Born in the U.S.A. (1984). Až jedenásť jeho nahrávok (deväť štúdioviek, jedna živá nahrávka a jedna kompilácia) dobylo americký rebríček Billboard 200, pričom zatiaľ naposledy sa mu to podarilo s ostatným albumom High Hopes (2014). Štúdiovka je tiež desiatou nahrávkou, s ktorou sa mu podarilo obsadiť prvú priečku britského albumového rebríčka. Springsteen má zatiaľ na konte 20 cien Grammy, dva Zlaté glóbusy, Oscara a od roku 1999 je členom Rock'n'rollovej siene slávy. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies