Bruce Springsteen sa v roku 2012 vydá na svetové turné, začne Európou

NETKY.SK • 23 November 2011, 03:21 • 2 min
Bruce Springsteen sa v roku 2012 vydá na svetové turné, začne Európou

Bruce Springsteen sa v roku 2012 vydá na svetové turné, začne Európou

slovakia

left justify in out

img

Americký hudobník Bruce Springsteen sa na budúci rok vydá na turné, prvýkrát za tri roky. Začne ho v máji európskymi koncertmi a po nich budú nasledovať vystúpenia v Spojených štátoch a ďalších krajinách. Informovala o tom webová stránka rockovej hviezdy.
Turné Springsteenovej skupiny E Street Band bude prvé od júnovej smrti saxofonistu Clarencea Clemonsa, ktorý dostal mozgovú príhodu a o šesť dní jej vo veku 69 rokov podľahol.
"Už ste veľa počuli o tom, že Bruce Springsteen a E Street Band sa vydajú v roku 2012 na turné. Je to presne tak," uvádzalo sa na webovej stránke.
Európske koncerty Springsteenovho prvého turné od roku 2009 budú trvať od polovice mája takmer do konca júla. Potvrdené už boli napríklad vystúpenia v anglických mestách Sunderland a Manchester a na ostrove Wight - budú sa konať 21., 22. a 24 júna.
Legendárny rockový spevák sa objaví aj 14. júla na hudobnom festivale Hard Rock Calling v Hyde Parku v centre britskej metropoly Londýn.
Termíny a miesta americkej časti Springsteenovho turné oznámia čoskoro.
Springsteen odohral začiatkom tohto mesiaca niekoľko koncertov v americkom meste Pittsburgh spolu s americkým rockovým muzikantom, vystupujúcim ako Joe Grushecky and Houserockers. Svetoznámy hudobník vystúpil aj na viacerých benefičných podujatiach, vrátane minulomesačného v meste Asbury Park v jeho rodnom americkom štáte New Jersey.
"Je úžasné znovu privítať v Británii Brucea Springsteena a E Street Band," uviedol vo vyhlásení Toby Leighton-Pope, viceprezident promotérskej spoločnosti Live Nation. "Vždy predvedú fantastickú šou," dodal.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies