Bruce Dickinson z Iron Maiden sa vyliečil z rakoviny

NETKY.SK • 18 Máj 2015, 07:37 • 2 min
Bruce Dickinson z Iron Maiden sa vyliečil z rakoviny

LONDÝN - Frontman anglickej heavymetalovej kapely Iron Maiden Bruce Dickinson sa vyliečil z rakoviny jazyka, ktorú mu diagnostikovali v decembri. Päťdesiatšesťročný spevák o tom informoval prostredníctvom oficiálnej webstránky skupiny.

slovakia

left justify in out

"Chcel by som sa poďakovať úžasným lekárom a sestričkám, ktorí sa o mňa ostatných pár mesiacov starali, čo vyústilo v tento skvelý výsledok. Pre moju rodinu to bolo v mnohých ohľadoch ťažšie než pre mňa samotného. Taktiež by som sa chcel zo srdca poďakovať našim fanúšikom za ich milé slová a myšlienky. Verím v pozitívny prístup a podpora našich fanúšikov pre mňa znamenala veľmi veľa. Momentálne sa cítim veľmi motivovaný a neviem sa dočkať, keď sa zas všetko vráti k normálu," napísal Dickinson.


K spevákovmu vyzdraveniu sa vyjadril aj manažér kapely Rod Smallwood, ktorý však podotkol, že kapela tento rok neodohrá žiadne vystúpenia. Spevák sa totiž musí najprv kompletne zotaviť. Iron Maiden sa okrem toho momentálne sústreďujú na dokončenie nového albumu, ktorý chcú vydať ešte tento rok.


Iron Maiden založil v roku 1975 basgitarista Steve Harris. Debutovali v roku 1980 eponymným albumom, pričom odvtedy uviedli na trh ďalších 14 štúdioviek, z ktorých zatiaľ poslednou je nahrávka The Final Frontier (2010). Okrem spomínaných Dickinsona a Harrisa v kapele pôsobia aj Dave Murray (gitara), Adrian Smith (gitara, sprievodné vokály), Janick Gers (gitara) a Nicko McBrain (bicie). Skupina má na konte BRIT Award, Grammy či Ivor Novello Award. Na celom svete predala viac ako 85 miliónov kópií albumov a je jednou z najvýznamnejších heavymetalových kapiel v hudobných dejinách.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies