Bruce Dickinson z Iron Maiden má rakovinu jazyka

NETKY.SK • 19 Február 2015, 16:59 • 2 min
Bruce Dickinson z Iron Maiden má rakovinu jazyka

LONDÝN - rontman britskej heavymetalovej kapely Iron Maiden Bruce Dickinson podstúpil chemoterapiu po tom, čo mu v decembri diagnostikovali rakovinu jazyka.

slovakia

left justify in out

Členovia kapely o tom informovali na svojej oficiálnej webstránke. Ako uviedli vo vyhlásení, Dickinson pred Vianocami absolvoval rutinnú prehliadku, na ktorej mu lekári objavili malý zhubný nádor na jazyku. Keďže sa tumor podarilo nájsť v jeho ranom štádiu, prognóza vyliečenia 56-ročného speváka je vraj veľmi dobrá. "Bruceov lekársky tím očakáva, že sa kompletne vylieči do konca mája. Potom ešte niekoľko mesiacov potrvá, kým sa dostane do formy," napísali na webstránke. "Vzhľadom na okolnosti sa Bruceovi darí veľmi dobre a celý tím je optimistický," dodali.

 

Kapelu Iron Maiden založil v roku 1975 basgitarista a skladateľ Steve Harris. V roku 1980 debutovala eponymným albumom. Odvtedy uviedla na trh ďalších 14 štúdioviek, zatiaľ poslednou je nahrávka The Final Frontier (2010). Okrem spomínaných Dickinsona a Harrisa v kapele pôsobia aj Dave Murray (gitara), Adrian Smith (gitara, sprievodné vokály), Janick Gers (gitara) a Nicko McBrain (bicie). Skupina má na konte Brit Award, Grammy či Ivor Novello Award. Na celom svete predala viac ako 85 miliónov kópií albumov a je jednou z najvýznamnejších heavymetalových kapiel v hudobných dejinách.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona