Bruce Dern sa predstaví ako Joe Kennedy vo filme Chappaquiddick

NETKY.SK • 22 Júl 2016, 09:41 • 2 min
Bruce Dern sa predstaví ako Joe Kennedy vo filme Chappaquiddick

LOS ANGELES - Americký herec Bruce Dern si zahrá v nezávislej dráme Chappaquiddick. Osemdesiatročný rodák z Chicaga v snímke stvárni Joea Kennedyho, otca bývalého amerického prezidenta Johna F. Kennedyho a senátora Teda Kennedyho.

slovakia

left justify in out

Druhého menovaného vo filme, ktorý produkujú Mark Ciardi a Campbell McInnes, stvárni Austrálčan Jason Clarke. Okrem nich sa v snímke predstavia aj Kate Mara či Ed Helms. Scenár napísali Taylor Allen a Andrew Logan, výkonnými producentmi sú zase Chris Cowles a Chris Fenton. O réžiu sa postará John Curran, ktorý nakrútil napríklad romantickú drámu Farebný závoj (2006). Nakrúcanie sa začne tento rok v septembri.

 

Príbeh priblíži udalosti z roku 1969, keď mal Ted Kennedy autonehodu, pri ktorej zomrela 28-ročná Mary Jo Kopechne. Po tom ako zišiel z mosta, spanikáril, ušiel z miesta nehody a jeho spolujazdkyňa sa utopila. Snímka sa zameria aj na to, ako sa Kennedy rozhodoval, či nasledovať svoje morálne cítenie alebo použiť silu a vplyv, aby zachránil dobré meno rodiny. Joe Kennedy bol v tom čase pre mozgovú príhodu pripútaný na invalidný vozík a nemohol rozprávať, čo mu však nezabránilo v snahe ochrániť syna.

 

Bruce Dern sa vo filmovom priemysle pohybuje od začiatku 60. rokov minulého storočia. Na konte má dve nominácie na Oscary - z roku 1979 za vedľajšiu rolu v romantickej vojnovej dráme Návrat domov a z roku 2014 za hlavnú úlohu v road movie Nebraska. Objavil sa vo viac ako 80 filmoch, napríklad Ľudia z predmestia (1989), Monštrum (2003), Divoký Django (2012) či Osem hrozných (2015). Zahral si tiež v seriáli Veľká láska (2006 - 2011).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies