Bruce Arena staronovým koučom reprezentácie USA

NETKY.SK • 23 November 2016, 10:31 • 2 min
Bruce Arena staronovým koučom reprezentácie USA

NEW YORK - Futbalovú reprezentáciu Spojených štátov amerických povedie po desiatich rokoch Bruce Arena. Šesťdesiatpäťročný rodák z Brooklynu nahradil vo funkcii odvolaného Nemca Jürgena Klinsmanna, ktorému sa stal osudným nevydarený vstup Američanov do finálovej fázy kvalifikácie o postup na MS 2018 do Ruska.

slovakia

left justify in out

Najprv prehrali doma s Mexičanmi (1:2) a potom utŕžili štvorku v Kostarike od štvrťfinalistu ostatného svetového šampionátu v Brazílii 2014. Pre tím USA to bola najvyššia kvalifikačná prehra od novembra 1980, keď nestačil na Mexiko 1:5. Bez streleného gólu zostali Američania pri vysokej prehre naposledy predtým ešte v apríli 1957, rovnako od Mexičanov (0:6). Na vrcholnom futbalovom predstavení nechýbali sedemkrát v rade.


Arena už šéfoval reprezentačnej lavičke v rokoch 1998 - 2006, národný tím priviedol na MS 2002 do štvrťfinále, čo je dodnes najväčší úspech amerického tímu na scéne svetových šampionátov. "Kedykoľvek dostanete príležitosť trénovať národné mužstvo, je to česť. Som presvedčený, že urobíme správne kroky k tomu, aby sme sa kvalifikovali na MS," vyhlásil Bruce Arena, ktorý sa oficiálne ujme staronovej funkcie 1. decembra.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona