Brtiskú sestričku nakazenú ebolou prepustili po experimentálnej liečbe domov

NETKY.SK • 28 Marec 2015, 07:04 • 2 min
Brtiskú sestričku nakazenú ebolou prepustili po experimentálnej liečbe domov

LONDÝN - Britskú vojenskú sestričku, ktorú ako prvú osobu na svete liečili experimentálnym liekom na ebolu MIL 77, dnes prepustili z nemocnice. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na vyhlásenie londýnskej nemocnice Royal Free Hospital.

slovakia

left justify in out

Anna Crossová, 27-ročná zdravotná sestra v britskej armáde, sa nakazila smrtiacim vírusom v africkom štáte Sierra Leone, kde pomáhala obetiam epidémie eboly, ktorá vypukla v krajinách západnej Afriky.

 

Po zistení nákazy ju previezli do Británie a úspešne vyliečili v nemocnici severne od Londýna.

"Po dôkladnom zvážení desiatnička Crossová povedala, že by si rada vzala experimentálny liek MIL 77," informovala nemocnica vo svojom vyhlásení. "Je prvou pacientkou s ebolou na svete, ktorej bol tento liek podaný."

 

MIL 77 je čínskej výroby. Je blízko príbuzný inému lieku, experimentálnemu Zmapp. Tým bol liečený britský ošetrovateľ William Pooley, ktorý bol vlani s ebolou hospitalizovaný v tej istej nemocnici ako Crossová.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies