Brtiská polícia zadržala muža vyhosteného z Turecka, údajne smeroval do Sýrie

NETKY.SK • 14 Apríl 2015, 10:32 • 2 min
Brtiská polícia zadržala muža vyhosteného z Turecka, údajne smeroval do Sýrie

LONDÝN - Britská polícia zatkla dnes pri návrate do krajiny 21-ročného muža, ktorý patril k deviatim členom jednej rodiny, zadržaným tento mesiac v Turecku pre podozrenie z pokusu nelegálne vstúpiť do Sýrie. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Muža, ktorým je podľa médií Waheed Ahmed, syn mestského poslanca zo severoanglického Rochdalu, zadržali policajti na letisku v Birminghame pre podozrenie zo spáchania, prípravy alebo podnecovania na teroristické činy.

 

Polícia tiež oznámila, že v oblasti mesta Rochdale už skôr zadržala pre rovnaké obvinenia 31-ročného muža. "Pracujeme na zaistení bezpečného návratu ôsmich ďalších ľudí do Spojeného kráľovstva," uvádza sa v policajnom vyhlásení.

 

Deviatich britských občanov zadržali turecké bezpečnostné sily na tureckej strane hraníc so Sýriou 1. apríla. Otec Waheeda Ahmeda, Shakil, následne vydal vyhlásenie, podľa ktorého sa domnieval, že jeho syn bol na praxi v Birminghame, a správa o jeho zadržaní ním otriasla.

 

Britské bezpečnostné služby odhadujú, že do Sýrie a Iraku odišlo pridať sa k militantným skupinám už približne 600 Britov. Asi polovica z nich sa už podľa predpokladov vrátila do Británie. V marci londýnska polícia zadržala troch britských tínedžerov podozrivých zo zámeru pridať sa k militantom extrémistickej skupiny Islamský štát (IS) v Sýrii po tom, ako ich vyhostili z Turecka.

 

Tento rok odcestovali do Turecka aj tri londýnske školáčky a predpokladá sa, že sa pridali k IS v Sýrii.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies