Bronzový z MS 1998 Asanovič technickým riaditeľom v D. Strede

NETKY.SK • 22 Október 2014, 12:15 • 2 min
Bronzový z MS 1998 Asanovič technickým riaditeľom v D. Strede

DUNAJSKÁ STREDA - Vedenie slovenského futbalového klubu FC DAC 1904 Dunajská Streda angažovalo do svojich radov bronzového medailistu z MS 1998 vo Francúzsku v drese Chorvátska Aljošu Asanoviča. Rodák zo Splitu a bývalý skvelý ľavonohý stredopoliar bude na Žitnom ostrove pracovať na poste technického riaditeľa.

slovakia

left justify in out

"Jeho životopis je známy. V našom klube chceme využiť jeho bohaté hráčske a funkcionárske skúsenosti. Medzi jeho hlavné úlohy bude patriť podpora trénerského štábu a denno-denným kontaktom pomáhať pri príprave mužstva. Chceme využiť aj jeho medzinárodné skúsenosti napríklad na sledovanie hráčov. Prvoradou úlohou však zostáva výchova mladých futbalistov," uviedol na stredajšej tlačovej besede v Dunajskej Strede prezident FC DAC Tibor Végh a doplnil: "Sme radi, že pán Asanovič je u nás, podpísal zmluvu na tri roky. Veríme, že sa tu bude cítiť dobre a že naša spolupráca bude úspešná." 

 

Štyridsaťosemročný Asanovič k svojmu príchodu na Slovensko poznamenal: "Už v máji som sa stretol s majiteľom klubu pánom Világim a dohodli sme sa. Ponuka aj práca ma oslovili, teším sa na ňu. Som tu päť či šesť dní, musím sa oboznámiť s celkovou situáciou v klube. Chcem sa orientovať najmä na A-tím, možno príde aj k nejakým transferom a zmenám v kádri. Po jesennej časti si všetko zanalyzujeme a potom uvidíme," vyjadril sa Asanovič. Bývalý asistent pri reprezentácii Chorvátska aj v ruskom klube Lokomotiv Moskva, kde viedol aj slovenského reprezentanta Jána Ďuricu, nebude sedieť na lavičke počas majstrovských zápasov. Kompetencie hlavného trénera Dunajskostredčanov Mikuláša Radványiho sa teda nezmenia. Športový riaditeľ FC DAC Krisztián Németh k tomu poznamenal: "Prvým trénerom zostáva Mikuláš Radványi, má dôveru vedenia. Pán Asanovič mu bude pomáhať a je k dispozícii na konzultácie.“ 

 

V tabuľke Fortuna ligy patrí hráčom FC DAC 1904 Dunajská Streda po 14 kolách 7. priečka so 16 bodmi a 15-bodovým odstupom na lídra z Trenčína. Pred posledným tímom tabuľky Banskou Bystricou majú hráči DAC náskok 5 bodov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies