Brok: Rozdelenie utečencov bude možné až po výraznom znížení ich prílevu

NETKY.SK • 3 Marec 2016, 12:43 • 2 min
Brok: Rozdelenie utečencov bude možné až po výraznom znížení ich prílevu

BERLÍN/MNÍCHOV - Rovnomerné rozdelenie utečencov medzi 28 členských štátov Európskej únie bude možné presadiť až vtedy, keď sa počet prichádzajúcich migrantov dlhodobejšie zníži. Uviedol to dnes predseda výboru Európskeho parlamentu pre zahraničné veci, nemecký kresťanský demokrat Elmar Brok.

slovakia

left justify in out

"Keď nevedno, čo príde, existuje samozrejme väčšia zdržanlivosť ako v prípadoch, kde je to jasné," povedal Brok v Bavorskom rozhlase v súvislosti so skeptickými postojmi väčšiny štátov EÚ. O jeho vyjadrení informovala tlačová agentúra DPA.

 

Brok pripomenul, že aj Nemecko ešte do začiatku leta 2015 odmietalo pevné kvóty na rozdelenie utečencov. "Na to sa vždy zabúda. Hovoríme o tom až odvtedy, keď k nám prišli," povedal.

 

Brok sa tiež vyslovil na spoločné hraničné kontroly EÚ. "Nemožno mať vnútri schengenský systém s voľnosťou pohybu bez toho, aby sa spoločne zaistili vonkajšie hranice. To nemožno prenechať len samotnej Malte a Grécku. To je preťaženie takýchto malých krajín," dodal.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies