Brodeur vo štvrtok plánuje oznámiť koniec kariéry

NETKY.SK • 28 Január 2015, 09:29 • 2 min
Brodeur vo štvrtok plánuje oznámiť koniec kariéry

NEW YORK - Kanadský hokejový brankár Martin Brodeur plánuje ukončiť profesionálnu kariéru. Podľa športového kanála Sportsnet by mal 42-ročný veterán pôsobiť vo vedení St. Louis Blues.

slovakia

left justify in out

Brodeur by mal svoje rozhodnutie oznámiť na štvrtkovom stretnutí s médiami. Iba v závere uplynulého roka pritom podpísal s "blusmenmi" ročný kontrakt a odchytal za nich sedem duelov s tromi víťazstvami a s priemerom 2,87 inkasovaných gólov na zápas. Rekordér v počte víťazstiev v histórii NHL posilnil Blues 3. decembra po zranení Briana Elliotta, ktorého z akcie vyradili problémy s kolenom. Po jeho návrate sa však Brodeur stal až brankárskou trojkou a uplynulé dva týždne požiadal vedenie St. Louis o uvoľnenie, aby zvážil svoje ďalšie pokračovanie v kariére.

 

Brodeur 21 sezón obliekal dres New Jersey Devils, v lete sa však nedohodli na ďalšej spolupráci, pretože brankárskou jednotkou sa stal Corey Schneider. Nie je vylúčené, že sa v budúcnosti vráti do organizácie Devils. Generálny manažér New Jersey Lou Lamoriello pre zámorské médiá prezradil, že hovoril s Brodeurom, ako aj s generálny manažérom Blues Doug Armstrong o možnosti, že prevezme funkciu vo vedení klubu a túto myšlienku podporil. Lamoriello však súčasne tvrdí, že Brodeur má dvere otvorené. "Mohol prísť aj k nám. Marty je však veľmi čestný a lojálny človek. Blues mu dali šancu, a preto im teraz pomôže. Ja však verím, že sa raz vráti do organizácie Devils," povedal Lamoriello pre periodikum NJ Advance Media.

 

Brodeur vychytal v NHL 691 víťazstiev a rekord drží aj v počte shutoutov, ktorých nazbieral 125. Posledné čisté konto vychytal Brodeur 29. decembra proti Coloradu Avalanche, ktoré trénuje bývalý skvelý brankár Patrick Roy. Brodeur v minulosti prekonal v počte víťazstiev práve Royov rekord. Na konte ich má Roy 551 a je v tabuľkách na 2. mieste.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies