Bročka požiada prednostku mestského úradu, aby zostala

NETKY.SK • 18 November 2014, 11:37 • 2 min
Bročka požiada prednostku mestského úradu, aby zostala

TRNAVA – Novozvolený primátor Trnavy Peter Bročka (NEKA) požiada prednostku mestského úradu Hanu Dienerovú, aby po komunálnych voľbách zostala vo funkcii. Dienerová ešte pred voľbami naznačovala, že sa chystá odísť do dôchodku.

slovakia

left justify in out

,,Nikto nevie o mestskom úrade viac ako ona,“ povedal Bročka. S prednostkou sa chce dohodnúť, aby aspoň určitý čas pokračovala v riadení mestského úradu. Podľa zákona o obecnom zriadení prednostku vymenováva a odvoláva z funkcie primátor. Hana Dienerová je dlhoročnou prednostkou mestského úradu a uznávanou komunálnou ekonómkou. Peter Bročka ako občiansky aktivista kritizoval mestský úrad za netransparentnosť, za neprehľadné určovanie cien pri údržbe zelene, nezverejňovanie zápisníc z rokovania mestskej rady a mal aj ďalšie výhrady.

 

Novozvolený primátor otázky o obsadení miest viceprimátora alebo viceprimátorov označuje za predčasné, akékoľvek vyjadrenia na tému personálnych zmien v úrade by boli podľa neho unáhlené a neuvážené. Najskôr chce o zmenách hovoriť s poslancami tých zoskupení, ktoré sa dostali do mestského zastupiteľstva. V 31-člennom zastupiteľstve je 15 nezávislých poslancov, 13 poslancov pravicovej koalície a traja poslanci za Smer-SD. 

 

Novým primátorom Trnavy sa v sobotných komunálnych voľbách stal 32-ročný právnik Peter Bročka. Od roku 1989 je to v Trnave prvý primátor, ktorý zvíťazil bez podpory politickej strany. V súčasnosti pracuje ako projektový manažér občianskeho združenia Lepšia Trnava, ktoré sám zakladal. Pred štyrmi rokmi zverejnil platy funkcionárov mesta a vyzval novozvolené vedenie mesta, aby zverejňovalo ,,mzdové výdavky všetkých kľúčových zamestnancov mesta“. Dobrovoľne sa staral o park na Kalvárii a podieľal sa aj na ďalších dobrovoľníckych projektoch v meste.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies