Brocka: Poslanci nemajú v súčasnej situácii morálne právo poberať viac platov

NETKY.SK • 24 Máj 2013, 12:34 • 2 min
Brocka: Poslanci nemajú v súčasnej situácii morálne právo poberať viac platov

BRATISLAVA – Pri riešení problému s vysokou nezamestnanosťou môžu podľa opozičného poslanca NR SR z KDH Júliusa Brocku pomôcť všetci poslanci v NR SR. A to tým, že nebudú mať viac funkcií platených z verejných zdrojov.

slovakia

left justify in out

"Nemali by sme demoralizovať verejnú mienku takým spôsobom, že tu v sále sedí veľká skupina poslancov, ktorí majú niekoľko platených mandátov z verejných zdrojov," vyhlásil Brocka v úvode ôsmeho rokovacieho dňa 19. schôdze Národnej rady. Plénum už druhý deň diskutuje o Správe o aktuálnej situácii na trhu práce, ktorú parlamentu predložil minister práce Ján Richter (Smer-SD).

Podľa Brocku nemajú poslanci v súčasnej situácii morálne právo brať plat poslanca spolu s platom napríklad riaditeľa nemocnice alebo vysokého funkcionára akademickej obce. "V situácii, keď tu 400.000 nezamestnaných ľudí nemá z čoho žiť, nemáte morálne právo," zdôraznil poslanec.

Jeho názoru však oponoval poslanec z vládneho Smeru-SD Viliam Jasaň. Ten uviedol, že už konečne vie, o čo Brockovi ide, keď hovorí o tom, že jedna funkcia stačí. "Ide vám o váš zmrazený plat. Asi závidíte tým ľuďom, ktorí sú aj v iných funkciách, že majú vyšší plat," zareagoval Jasaň. 

Po prerokovaní tohto bodu čaká na zákonodarcov novela zákona o významných investíciách. Rozpravu o nej už plénum dvakrát začalo, ale doteraz ju nestihlo dokončiť. Na programe malo totiž naplánované iné návrhy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies