Brocka navrhuje obligatórny príspevok na zamestnávanie mladých

NETKY.SK • 16 Október 2014, 06:51 • 2 min
Brocka navrhuje obligatórny príspevok na zamestnávanie mladých

BRATISLAVA - Nový príspevok na podporu vytvorenia pracovného miesta v prvom pravidelne platenom zamestnaní by mali podľa poslanca Národnej rady SR Júliusa Brocku (KDH) dostať všetci zamestnávatelia, ktorí splnia stanovené podmienky.

slovakia

left justify in out

Takýto pozmeňujúci podal k vládnemu návrhu novely zákona o službách zamestnanosti. Vláda totiž navrhuje, aby bol tento príspevok fakultatívny a o jeho poskytnutí rozhodovali výbory pre otázky zamestnanosti. „Niektorí zamestnávatelia tak príspevok dostanú a niektorí nedostanú,“ upozornil dnes Brocka v parlamentnej rozprave.


Od začiatku budúceho roka sa má zaviesť nový príspevok na podporu vytvorenia pracovného miesta v prvom pravidelne platenom zamestnaní. Má ísť o príspevok na vytvorenie pracovného miesta pre nezamestnaných mladých ľudí do 29 rokov, ktorí predtým nemali pravidelne platené zamestnanie trvajúce najmenej pol roka. Pre nezamestnaných mladých ľudí vo veku od 25 do 29 rokov má byť podmienkou na poskytnutie príspevku vedenie v evidencii najmenej šesť mesiacov a vo veku do 25 rokov majú stačiť najmenej tri mesiace v evidencii uchádzačov o zamestnanie. V budúcom roku by sa podľa odhadu rezortu práce malo vďaka príspevku vytvoriť 6,4 tisíca pracovných miest pre mladých ľudí, v roku 2016 by malo ísť takmer o 8,3 tisíca pracovných miest a v roku 2017 o ďalších 8,6 tisíca pracovných miest pre ľudí do 29 rokov. 

 

Krátko po 19:00 podpredsedníčka parlamentu Renáta Zmajkovičová ukončila druhý rokovací deň 39. schôdze parlamentu. Poslanci budú pokračovať vo štvrtok od 9:00 rokovaním o legislatívnych návrhoch z rezortu vnútra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies