Brixi: Smer je za zmeny pri konflikte záujmov, ale po zhode všetkých

NETKY.SK • 26 September 2013, 13:33 • 2 min
Brixi: Smer je za zmeny pri konflikte záujmov, ale po zhode všetkých

BRATISLAVA – Smer-SD bude novelu ústavného zákona o konflikte záujmov rozpracovávať, len ak bude na ňom celoparlamentná zhoda.

slovakia

left justify in out

„Budeme o tom diskutovať, ak všetky subjekty, nielen pred novinármi, budú deklarovať podporu zmien. Zákulisné šumy boli všelijaké,“ povedal Otto Brixi dnes pre agentúru SITA. Podľa neho Smer-SD bude viesť zodpovednú diskusiu, ale nie populistickú. „Politická stránka veci od opozície predbehla odbornú stránku a prax,“ povedal s tým, že opozícia má na podanie návrhu právo a o jej návrhu sa bude hovoriť.

Keďže sa opozícii rok nepodarilo dohodnúť so Smerom-SD na novele ústavného zákona o konflikte záujmov, predkladá do parlamentu vlastný návrh, s ktorým podľa Miroslava Beblavého (SDKÚ-DS) pôvodne súhlasil aj predseda NR SR Pavol Paška (Smer-SD). Beblavý dnes novinárom pripomenul, že v septembri 2012 sa grémium dohodlo, že zákon je treba prepracovať. Následne vznikla pracovná skupina zo zástupcov všetkých parlamentných strán. Po niekoľkých mesiacoch sa komisia dohodla na návrhu a v apríli ho predložila Paškovi. Ten koncom mája predložil pozmenený návrh s niektorými vypustenými ustanoveniami. Keďže podľa Beblavého Paškov návrh vypúšťal zo zákona dôležité veci, dohodli sa na kompromisnom znení, ktorý Paška na grémiu predložil začiatkom júla. V auguste mal byť návrh podaný, čo sa však nestalo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies