Britským ministrom zakázali iPady, boja sa odpočúvania

NETKY.SK • 4 November 2013, 13:15 • 2 min
Britským ministrom zakázali iPady, boja sa odpočúvania

LONDÝN - Členom vlády britského premiéra Davida Camerona zakázali na rokovaniach používať tablety iPad značky Apple. Dôvodom je údajne riziko, že pomocou týchto zariadení by mohli tajné služby ministrov odpočúvať, informujú britské médiá.

slovakia

left justify in out

Podľa nedeľňajšieho vydania denníka Daily Mail britské bezpečnostné zložky minulý týždeň zadržali niekoľko vládnych iPadov, ktoré mali bezpečnostné "diery" a teoreticky by mohli byť nástrojom odpočúvania zo strany tajných služieb.

Denníky The Daily Telegraph a The Independent s odvolaním sa na nemenované zdroje tvrdia, že Briti sa obávajú odpočúvania zo strany Číny, Ruska, Iránu a Pakistanu. Tamojšie tajné služby sú údajne schopné aktivovať mikrofóny smartfónov a tabletov aj v prípade, že sú tieto zariadenia vypnuté. Technológiou podľa niektorých zdrojov disponujú aj Američania. 

Škandál okolo odpočúvania svetových lídrov zverejnil bývalý spolupracovník americkej Národnej bezpečnostnej agentúry (NSA) Edward Snowden, ktorý následne utiekol do Ruska, kde mu udelili azyl. Odpočúvaná mala byť aj nemecká kancelárka Angela Merkelová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies