Britských vojakov presunuli do Helmandu, kde prebiehajú boje s Talibanom

NETKY.SK • 22 December 2015, 10:59 • 2 min
Britských vojakov presunuli do Helmandu, kde prebiehajú boje s Talibanom

KÁBUL - Britských vojakov vyslali do provincie Helmand na juhu Afganistanu, kde afganské sily bojujú s militantným hnutím Taliban o ovládnutie strategického okresu Sangín. Informovala o tom dnes agentúra AP s odvolaním sa na britské ministerstvo obrany.

slovakia

left justify in out

Ministerstvo v pondelok večer vo vyhlásení uviedlo, že "do Helmandu presunuli malý počet britských vojakov, ktorí budú mať poradenskú úlohu". Británia má v Afganistane v rámci výcvikovej misie NATO 450 vojakov.

Boje v Helmande prebiehali aj dnes.

 

Väčšina vládnych budov v okrese Sangín je v súčasnosti v rukách Talibanu. Afganskí predstavitelia uviedli, že hrozí, že do rúk povstalcov Talibanu padne celá provincia. Helmand je pre Taliban dôležitý. Pochádza odtiaľ väčšina svetového ópia, ktoré pomáha financovať povstanie. Briti stratili v okrese Sangín už vyše 100 svojich vojakov spomedzi celkového počtu 456, ktorí zahynuli v Afganistane.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies