Britských lekárov rozhorčilo tvrdenie, že rakovina ponúka najlepšiu smrť

NETKY.SK • 1 Január 2015, 18:28 • 2 min
Britských lekárov rozhorčilo tvrdenie, že rakovina ponúka najlepšiu smrť

LONDÝN - Vedcov skúmajúcich rakovinu v Británii dnes rozhorčilo vyhlásenie význačného lekára, že ich snahy nájsť na ňu liek sú pomýlené, pretože táto choroba ponúka lepšiu smrť ako napríklad zlyhanie telesných orgánov či demencia.

slovakia

left justify in out

Vedúci klinického výskumu rakoviny v Británii profesor Peter Johnson vyhlásil, že miliardy, ktoré stojí každoročne snaha nájsť liečbu na rakovinu sú dobre investované, pretože zhubné nádorové ochorenia zabíjajú mladých rovnako ako starých a "čím viac o nich vieme, tým viac alternatív môžeme ľuďom poskytnúť".
      

Profesor reagoval na správu, ktorú na blog prestížneho lekárskeho časopisu British Medical Journal (BMJ) zavesil bývalý redaktor tohto periodika Richard Smith.
      

Napísal tam, že "zomrieť na rakovinu je najlepšie", pretože "sa môžete rozlúčiť, porozmýšľať o svojom živote, zanechať posledné správy, možno aj posledný raz navštíviť niektoré zaujímavé miesta, počúvať obľúbenú hudbu, čítať si obľúbené básne a pripraviť sa, v súlade so svojím presvedčením, na stretnutie so stvoriteľom alebo sa tešiť večnému zabudnutiu".
      

Smith (62) trval na tom, že pokojne zomrieť na rakovinu je možné "s láskou, morfiom a whisky", pričom vyzval kolegov lekárov, aby "prestali plytvať miliardami v snahe vyliečiť rakovinu, nechávajúc nás tak napospas prípadnej oveľa strašnejšej smrti". 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies