Britský zdravotník sa po vyliečení z eboly vrátil do Sierry Leone

NETKY.SK • 20 Október 2014, 09:51 • 2 min
Britský zdravotník sa po vyliečení z eboly vrátil do Sierry Leone

LONDÝN - Britský zdravotník, ktorý sa nakazil ebolou pri práci v Sierre Leone, sa po vyliečení vrátil z vlasti opäť do západoafrickej krajiny. Zdravotnícka organizácia King's Health Partners dnes oznámila, že William Pooley začne v pondelok opäť pracovať v karanténnom zariadení eboly, ktoré organizácia prevádzkuje vo Freeetowne.

slovakia

left justify in out

Pooleyho previezli do Británie v auguste a liečili ho na izolačnej jednotke nemocnice Royal Free Hospital experimentálnym liekom ZMapp. Vo svojom dnešnom vyhlásení Pooley poďakoval všetkým, ktorí sa oňho starali, ale dodal, že "skutočná krízová situácia je v západnej Afrike a tamojšie tímy potrebujú všetky podporu, ktorú im môžeme poskytnúť".

 

Británia prisľúbila na boj s ebolou v západnej Afrike 125 miliónov libier (necelých 160 miliónov eur) a premiér David Cameron vyzval ďalšie bohaté krajiny, aby pomáhali viac.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona