Britský výrobca luxusných vozidiel Aston Martin láka investorov

NETKY.SK • 25 November 2012, 19:38 • 2 min
Britský výrobca luxusných vozidiel Aston Martin láka investorov

Britský výrobca luxusných vozidiel Aston Martin láka investorov - Auto - moto Britský výrobca luxusných vozidiel Aston Martin láka investorov. V súboji o podiel vo firme sa stretli indický výrobca Mahindra Mahindra a taliansky investičný fond Investindust

slovakia

left justify in out

img

Britský výrobca luxusných vozidiel Aston Martin láka investorov. V súboji o podiel vo firme sa stretli indický výrobca Mahindra & Mahindra a taliansky investičný fond Investindustrial. Informujú o tom agentúry Reuters a RTTNews.
      Majitelia automobilky, kuvajtský investičný dom Investment Dar a ďalší kuvajtskí investori, sa pritom koncom tohto týždňa predbežne dohodli s talianskym fondom na predaji 50-% podielu v Aston Martin. Ale vzápätí dostali vyššiu ponuku od indickej firmy. Teraz si musia vybrať, komu predajú podiel v 98-ročnej britskej legende. To bude ťažký oriešok, veď na modeloch Aston Martin jazdí aj legendárny James Bond.
      Podľa britských médií, ktoré sa odvolávajú na zdroje blízke rokovaniam, Investindustrial ponúkol kuvajtskému fondu sumu 200 až 250 miliónov libier (246,88 až 308,60 milióna eur) za 50-% podiel vo firme. Ale indická automobilka Mahindra & Mahindra na to zareagovala vyššou ponukou, aj keď presné čísla sa médiám nepodarilo zatiaľ zistiť.
      Kuvajtskí investori a manažment Aston Martin by si podľa médií mali ponechať zvyšný 50-% podiel v automobilke. Kuvajťania kúpili Aston Martin od amerického koncernu Ford v roku 2007 za 479 miliónov GBP, ale zápasia s dlhmi a potrebujú peniaze.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona