Britský vojak sa vzdal svojich medailí, aby pomohol dievčatku pri liečbe rakoviny

NETKY.SK • 25 August 2017, 11:37 • 2 min
Britský vojak sa vzdal svojich medailí, aby pomohol dievčatku pri liečbe rakoviny

Bývalý britský vojak sa rozhodol predať svoje armádne vyznamenania, aby peniazmi prispel na liečbu chorého dievčatka.

slovakia

left justify in out

Matthew Goodman je bývalým členom anglických mariňákov. Počas svojej vojenskej služby sa zúčastnil operácii v Afganistane či Iraku. Keď sa dozvedel o malom dievčatku, ktoré trpí veľmi vážnym a komplikovaným typom rakoviny, okamžite sa rozhodol, že sa pokúsi jej pomôcť. V aukcii predal všetky svoje armádne vyznamenania, aby získal peniaze na jej liečbu.

 

Lottie Woods-Johnovej pred rokom diagnostikovali mimoriadne agresívny typ rakoviny. Ochorenie však odhalili v pokročilom štádiu, a tak nepomohlo ani to, že jej okamžite nasadili silnú liečbu chemoterapiou. Rakovina sa totiž rozšírila až do kostnej drene.

 

Dievčatko momentálne podstupuje imunoterapiu, no je tu vysoké riziko, že sa choroba vráti. Jej rodičia preto uvažovali o inovatívnej liečbe v USA, ktorá by však stála až 200-tisíc libier. Na to peniaze nemali. Rozhodli sa teda požiadať o pomoc verejnosť. Výzva sa dostala aj k Matthewovi a ten neváhal ani minútu. „Keď som narazil na fundraisingovú kampaň malej Lottie, ktorá bojuje s rakovinou, bol som zdrvený. Vyznamenania mi ležali v zásuvke. Napadlo mi, že by som ich mohol využiť na niečo užitočné.“ vysvetlil svoje konanie.

 

Rodičia Lottie boli z veľkorysosti bývalého vojaka dojatí. Jeho pomoc si nesmierne vážia a sú mu zaviazaní. Ak by experimentálna liečba zabrala, dievčatko mi mohlo žiť ďalej.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies