Britský úrad pre letectvo dal Ryanairu termín na splnenie požiadaviek do 18.00 hod.

NETKY.SK • 29 September 2017, 12:55 • 2 min
Britský úrad pre letectvo dal Ryanairu termín na splnenie požiadaviek do 18.00 hod.

LONDÝN - Britský úrad pre civilné letectvo (CAA) dal aerolíniám Ryanair termín na splnenie požiadaviek, ktoré sa týkajú prístupu k cestujúcim v súvislosti s rušením letov do dnešného podvečera.

slovakia

left justify in out

CAA vyzval najväčšiu nízkonákladovú leteckú spoločnosť v Európe, aby dnes do 18.00 hod. SELČ vydala tlačovú správu a vysvetlila v nej, ako pomôže cestujúcim, ktorých sa dotklo zrušenie letov. Žiada tiež Ryanair, aby zverejnil toto vyhlásenie aj na svojej domovskej internetovej stránke.

 

Britský regulačný úrad pohrozil aerolíniám, že prijme opatrenia na presadenie práva po tom, ako Ryanair oznámil, že zruší ďalších 18.000 letov v období november-marec, nad rámec už avizovaných zrušených letoch do konca októbra tohto roka. Dôvodom je zmätok v plánovaní dovoleniek pilotov.

 

Britský úrad CAA tvrdí, že Ryanair nedodržiava práva cestujúcich. Nepovedal im napríklad, že ako náhradu za zrušený let im preplatí cestu s inými aerolíniami a zaplatí niektoré výdavky vyplývajúce zo zrušenia.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies