Britský úrad FSA udelil banke RBS pokutu 56 miliónov za pád systému

NETKY.SK • 20 November 2014, 12:24 • 2 min
Britský úrad FSA udelil banke RBS pokutu 56 miliónov za pád systému

LONDÝN - Britský úrad pre dohľad nad finančným trhom (Financial Services Authority, FSA) udelil banke Royal Bank of Scotland (RBS) pokutu 56 miliónov libier (70,03 milióna eur) za pád počítačového systému v roku 2012, pre ktorý milióny jej klientov nemohli vykonávať alebo dostať platby. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Banka podľa úradu neodborne realizovala aktualizáciu softvéru, čo viedlo k pádu celého systému, ktorý zasiahol až 6,5 milióna klientov RBS, NatWest a Ulster Bank, a to počas niekoľkých týždňov. To vyvoláva pochybnosti o odolnosti technológií tejto bankovej skupiny a bezpečnosti jej systémov. Niektorí experti tvrdia, že počítačové systémy RBS sú zastarané a banka v nich len "pláta diery" namiesto modernizácie.

 

RBS v snahe zabrániť opakovaniu podobných problémov oznámila, že do roku 2015 investuje 750 miliónov libier do posilnenia bezpečnosti a odolnosti svojich počítačových systémov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona