Britský trajekt uviazol na plytčine, pasažieri sú už v bezpečí

NETKY.SK • 11 December 2017, 06:03 • 2 min
Britský trajekt uviazol na plytčine, pasažieri sú už v bezpečí

LONDÝN/PARÍŽ - Trajekt britskej spoločnosti P&O Ferries, ktorý v nedeľu po vyplávaní z francúzskeho prístavu Calais uviazol na plytčine, sa večer pomocou vlečných lodí podarilo dopraviť späť do prístavu.

slovakia

left justify in out

Na palube trajektu Pride of Kent plaviaceho sa do Doveru sa nachádzalo vyše 300 ľudí, z toho viac ako 200 boli cestujúci. Pri incidente, ktorý spôsobil zrejme silný vietor sprevádzajúci búrku Ana, nebol nikto zranený.

 

Po náročnej záchrannej operácii loď v nedeľu večer v prístave Calais opustilo všetkých 208 cestujúcich. Na uviaznutej lodi strávili šesť hodín. Vyslobodeniu uviaznutého trajektu výrazne napomohol príliv.

 

Lodná doprava medzi Calais a Doverom bola počas celého dňa prerušená a čiastočne sa obnovila až podvečer.

 

Prístav v Calais je jedným z najväčších v Európe, pokiaľ ide o počet prepravených cestujúcich. Vlani ich jeho bránami prešlo viac ako deväť miliónov.

 

Na nedeľu vydali varovanie pred silným vetrom, ktorý miestami dosahoval rýchlosť do 120 kilometrov za hodinu. V dôsledku nepriaznivého počasia sa bez elektrického prúdu v nedeľu v regióne Pas-de-Calais a priľahlých oblastiach ocitlo okolo 15-tisíc domácností.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies