Britský tenista Willis bude otcom

NETKY.SK • 5 September 2016, 18:29 • 2 min
Britský tenista Willis bude otcom

LONDÝN - Britský tenisový "no name" Marcus Willis sa po svojom rozprávkovom ťažení tohtoročným Wimbledonom vrátil do funkcie klubového trénera, ale teraz sa znova vyskytol na titulných stránkach.

slovakia

left justify in out

Dozvukom je budúce otcovstvo, pričom hráčova partnerka Jennifer Bateová pre magazín Hello! prezradila, že dvojica zrejme zamiesila v noc po triumfe nad Litovčanom Ričardasom Berankisom na londýnskej grandslamovej tráve.

Tridsaťročná zubárka Bateová už má dve deti z medzičasom rozvedeného manželstva. Lekári odhadli termín príchodu ďalšieho jej potomka na svet na 12. marec: "Marcusovi sa rozžiarila tvár a vyhlásil, že to je tá najlepšia vec, ešte lepšia ako ten jeho Wimbledon. Nemohla som si želať krajšiu reakciu." Bateová skonštatovala, že chvíľku uvažovali o mene Roger či podobnom príznačnom: "Napokon sme si povedali, že to udržíme v normále. Rozhodneme sa, keď uvidíme tváričku."

Dvadsaťpäťročný ľavoruký Willis zvládol po tri zápasy wimbledonskej predkvalifikácie (zmestil sa do nej ako posledný "akceptovaný") aj kvalifikácie a následne i 1. kolo proti spomenutému Berankisovi. Figuroval vtedy až na 772. priečke v renkingu ATP, nikdy nebol nad 322. miestom. Rodák zo Sloughu si 29. júna zahral v 2. kole na hlavnom dvorci All England Lawn Tennis and Croquet Clubu so švajčiarskym fenoménom Rogerom Federerom a prehral 0:6, 3:6, 4:6. Odniesol si prémiu 50 000 libier pred zdanením, v predmetnej sezóne dovtedy mal na konte 292 USD a za celú kariéru 95 129 USD.

Willis hral v 1. kole svoj premiérový duel v "main draw" na hlavnej profesionálnej úrovni, pôvodne mal v ten deň školiť mládež do 10 rokov. Namiesto toho sa stal rebríčkovo najnižšie postaveným kvalifikantom v grandslamovom 2. kole od newyorských US Open 1988, na ktorých sa do takejto fázy predral domáci Jared Palmer ako 923. v systéme. Willis ako junior bol na 15. priečke v tzv. kombinovanom hodnotení ITF, na Wimbledone sa v príslušnej súťaži dvakrát dostal do 3. kola, prehral v ňom s Portugalčanom Gastaom Eliasom, resp. Austrálčanom Bernardom Tomicom.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona