Britský televízny zabávač Rolf Harris dostal za zneužívanie maloletých 5 rokov a 9 mesiacov!

NETKY.SK • 4 Júl 2014, 15:48 • 2 min
Britský televízny zabávač Rolf Harris dostal za zneužívanie maloletých 5 rokov a 9 mesiacov!

LONDÝN - Na päť rokov a deväť mesiacov poslal dnes britský súd do väzenia televízneho zabávača austrálskeho pôvodu Rolfa Harrisa, ktorého v pondelok uznali za vinného v 12 bodoch obžaloby týkajúcej sa zneužívania mladistvých dievčat. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Trestných činov sa 84-ročná celebrita mala dopustiť v rokoch 1968-86 na štyroch dievčatách, z ktorých niektoré mali iba sedem a osem rokov. "Z dôkazov jasne vyplýva, že vaše skutky zanechali na každej z obetí nepriaznivý vplyv," uviedol sudca Nigel Sweeney počas pojednávania na súde v londýnskom obvode Southwark.

 

Harris, ktorý počas svojej kariéry uvádzal programy zamerané predovšetkým na detského diváka, je dosiaľ najväčšou osobnosťou britských médií postavenou pred súd za sexuálne zneužívanie detí od roku 2012, keď polícia spustila vyšetrovanie deliktov moderátora stanice BBC Jimmyho Savilea.

 

Harrisovo domovské mesto Bassendean v Západnej Austrálii sa vzhľadom na rozsudok rozhodlo zbaviť svojho slávneho obyvateľa všetkých pôct, ktoré mu v minulosti udelilo. Plánuje odstrániť aj pamätnú dosku spred domu, v ktorom vyrastal, dopĺňa denník The Guardian.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona