Britský súd rozhodol o treste pre 101-ročného pedofila

NETKY.SK • 19 December 2016, 15:47 • 2 min
Britský súd rozhodol o treste pre 101-ročného pedofila

LONDÝN - Na 13 rokov väzenia odsúdil dnes britský súd 101-ročného muža, ktorého usvedčili z pedofílie. Svoje činy spáchal v 70. a 80. rokoch.

slovakia

left justify in out

Súd v Birminghame uznal Ralpha Clarka za vinného zo spáchania 21 sexuálnych útokov voči maloletým. Samotný Clark sa priznal k deviatim trestným činom, odsúdený však bol aj za ďalšie, vrátane pokusu o sexuálne zneužitie a páchanie obscénností s dieťaťom.

 

Sudca Richard Bond rozsudok zdôvodnil aj tým, že na odsúdenom bolo jasne vidieť, že svoje činy "neľutuje" napriek tomu, že svoju vinu uznal. Podľa sudcu sa Clarke útokov dopúšťal opakovane a mnoho rokov. Poukázal aj na to, že jedna z obetí mala v tom čase len štyri roky. Sudca ubezpečil, že pri rozhodovaní o výške trestu bral do úvahy Clarkov vek i rôzne ochorenia, ktorými trpí, ale napriek tomu ju považuje za nutnú.

 

Clarke je podľa všetkého najstarším odsúdeným v dejinách britskej justície. Jeho obete, ktoré majú teraz okolo 45 rokov, sa na políciu obrátili vlani, keď na Clarkovej facebookovej stránke našli blahoželania k jeho stým narodeninám.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona