Britský súd odsúdil za krádeže starožitností 14 členov gangu

NETKY.SK • 1 Marec 2016, 06:42 • 2 min
Britský súd odsúdil za krádeže starožitností 14 členov gangu

LONDÝN - Britský súd v Birminghame usvedčil 14 členov kriminálneho gangu z krádeží čínskych starožitností a nosorožieho rohu v hodnote miliónov eur, ku ktorým došlo vo viacerých britských múzeách a tiež v aukčnom dome. Informovala o tom dnes agentúra AP s odvolaním sa na vyhlásenia miestnej polície.

slovakia

left justify in out

Súd uznal dnes za vinných štyroch z členov gangu, ostatných desiatich usvedčili už v predošlých procesoch. Zlodeji sa v období od novembra 2011 do apríla 2012 vlámali do zbierok troch múzeí a jedného aukčného domu. Krádežami sa snažili uspokojiť dopyt bohatých čínskych kupcov, spresnila agentúra DPA.

 

Polícia v meste Durham uviedla, že dve krádeže a jeden ďalší pokus o krádež uskutočnili v múzeu Oriental na Universite v Durhame a jednu ďalšiu lúpež spáchali aj v múzeu Fitzwilliam v Cambridgei. Mnohé z odcudzených predmetov sa doposiaľ nepodarilo nájsť. Celkovú hodnotu ukradnutých predmetov polícia vyčíslila na 18 až 57 miliónov libier (21,7 až 73 miliónov eur).

 

Polícia dodala, že zlodeji sa údajne pokúšali odcudziť aj hlavu nosorožca z múzea na hrade v meste Norwich, pri úteku ju však zanechali na mieste.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies