Britský spevák Morrissey má rakovinu, odpočívať však nemieni

NETKY.SK • 8 Október 2014, 08:24 • 2 min
Britský spevák Morrissey má rakovinu, odpočívať však nemieni

LONDÝN/MADRID - Britský spevák a textár Morrissey (55) má rakovinu. Bez ďalších podrobností to umelec potvrdil v rozhovore pre španielsky denník El Mundo.

slovakia

left justify in out

Podľa vlastných slov mu z tkaniva odobrali už štyrikrát rakovinové bunky. "Ak zomriem, tak zomriem a ak nezomriem, tak nezomriem," citovali nielen španielske noviny speváka známeho ešte z kultovej formácie The Smiths, v ktorej pôsobil do roku 1987.
      

Niekdajší novinár, spolupracovník hudobných časopisov ako New Musical Express alebo Melody Maker sa v marci 1988 dočkal prvého sólového hitu Suedehead, ktorý sa vyšplhal až na vrchol ostrovnej hitparády. Morrissey, ktorého následná tvorba nebola vždy rovnako úspešná, sa netají, že pre jeho tvorbu sú významnými inšpirátormi napríklad Oscar Wilde, či bosonohá speváčka známa aj z niekdajšieho vystúpenia na Bratislavskej lýre - Sandie Shawová. V roku 2004 sa dočkal ocenenia v podobe titulu Najvplyvnejší umelec všetkých čias (časopisu New Musical Express).
      

Texty prominentného pacienta charakterizuje nezriedka sebairónia a značná otvorenosť, s ktorou pristupuje aj k pálčivým otázkam súčasnosti. Niekdajší frontman The Smiths, plným menom Steven Patrick Morrissey pracuje v súčasnosti na dokončení svojho debutového románu. Osobne sa zatiaľ cíti dobre a nemieni vraj rešpektovať odporúčanie lekárov, aby sa už nevydával na koncertné turné. "Odpočiniem si, keď budem mŕtvy," vyhlásil.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies