Britský spevák Elton John vyzval Ukrajinu, aby zastavila útoky proti gejom

NETKY.SK • 2 Júl 2012, 07:09 • 2 min
Britský spevák Elton John vyzval Ukrajinu, aby zastavila útoky proti gejom

Britský spevák Elton John vyzval Ukrajinu, aby zastavila útoky proti gejom - Zaujímavosti Britský spevák Elton John využil sobotňajší charitatívny koncert v Kyjeve, usporiadaný v rámci boja proti AIDS, na emotívnu výzvu voči Ukrajine, aby prestala prenasl

slovakia

left justify in out

img

Britský spevák Elton John využil sobotňajší charitatívny koncert v Kyjeve, usporiadaný v rámci boja proti AIDS, na emotívnu výzvu voči Ukrajine, aby prestala prenasledovať homosexuálov.
      Anglický spevák (65) prerušil dvojhodinové vystúpenie, ktoré sa konalo počas majstrovstiev Európy vo futbale EURO 2012, a rozprával o fyzických útokoch na príslušníkov homosexuálnej komunity v bývalej sovietskej republike.
      Elton John, pravidelný návštevník tohto štátu, vyvolal nadšené reakcie tisícov Ukrajincov sledujúcich jeho vystúpenie na uliciach na veľkoplošných obrazovkách, keď označil Ukrajinu za "svoj druhý domov".
      "Nedávno som čítal o násilí proti gejom na Ukrajine. Biť gejov je nesprávne. To v mojich očiach nesymbolizuje Ukrajinu," povedal na koncerte a dodal:
      "Naliehavo vás prosím: zastavte násilie proti gejom." 
      Pred európskymi majstrovstvami vo futbale, ktoré sa začali 8. júna a skončia sa dnes finálovým zápasom v Kyjeve, bol v ukrajinskom hlavnom meste zrušený pochod homosexuálov a jedného z jeho organizátorov zbili útočníci.
      Minulý týždeň v sobotu ďalší ukrajinský aktivista za práva homosexuálov oznámil, že ho museli ošetriť v nemocnici, lebo ho v Kyjeve zbila skupina útočníkov, ktorí naňho vykrikovali homofóbne urážky.
      Elton John, ktorý v roku 2005 uzavrel občianske partnerstvo s Davidom Furnishom, pravidelne obhajuje práva gejov a lesbičiek.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies