Britský reťazec Asda uvažuje o zrušení do 2 500 pracovných miest

NETKY.SK • 28 Október 2018, 14:21 • 2 min
Britský reťazec Asda uvažuje o zrušení do 2 500 pracovných miest

LONDÝN - Britská sieť supermarketov Asda začne konzultácie so zamestnancami o zmenách, ktoré by mohli znamenať zrušenie do 2 500 pracovných miest.

slovakia

left justify in out

Znižovanie počtu pracovných pozícii sa pravdepodobne dotkne predaja benzínu, pekární a administratívnej oblasti. Zmeny by sa mali týkať aj pracovných miest v predajniach s odevmi George. Informuje o tom portál bbc.com.

Reťazec Asda uviedol, že zmeny plánuje pre "konkurenčný maloobchodný trh", na ktorom sa supermarketom nedarí efektívnejšie súťažiť s diskontnými nemeckými reťazcami Aldi a Lidl. "Sme presvedčení, že navrhnuté zmeny, o ktorých konzultujeme, nám umožnia lepšie pracovať pre našich zákazníkov," uviedla firma Asda. Odborový zväz GMB, ktorý zastupuje pracovníkov Asdy, však vyhlásil, že znižovanie počtu zamestnancov nemá zmysel a že "bude zubami nechtami bojovať o každé pracovné miesto".

Spoločnosť Asda, ktorú od roku 1999 vlastní americký maloobchodný gigant Walmart, súhlasila so zlúčením s konkurenčnou firmou Sainsbury's. Navrhnutú fúziu musí preskúmať britský Úrad pre hospodársku súťaž a trhy (CMA).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies