Britský rating závisí od zotavenia ekonomiky

NETKY.SK • 22 Apríl 2013, 14:04 • 2 min
Britský rating závisí od zotavenia ekonomiky

Britský rating závisí od zotavenia ekonomiky

slovakia

left justify in out

LONDÝN - Ratingy Veľkej Británie môžu v najbližších rokoch ohroziť najmä neisté vyhliadky hospodárskeho zotavenia. Uviedol to v pondelok David Riley z medzinárodnej ratingovej agentúry Fitch. "Najväčší otáznik, ktorý naďalej visí nad Veľkou Britániou, že zotavenie ekonomiky," uviedol analytik pre agentúru Reuters. Fitch podľa neho odhaduje, že tempo rastu britskej ekonomiky v rokoch 2014 až 2015 takmer dosiahne svoj dlhodobý priemer. V prípade, že sa naplní "japonský scenár" pokračujúcej hospodárskej stagnácie, by sa ale rating Veľkej Británie dostal opäť pod tlak. "Z nášho pohľadu je ale priskoro na takéto konštatovanie," zdôraznil Riley.

Medzinárodná ratingová agentúra Fitch v piatok zhoršila dlhodobý úverový rating krajiny o jeden stupeň na AA+ z úrovne AAA. Rozhodnutie zdôvodnila slabšími vyhliadkami ekonomiky a verejných financií. Stabilný výhľad ratingov však znamená, že v blízkom čase nehrozí ďalšie zhoršenie ratingu. Ďalšia z trojice svetových ratingových agentúr, Moody's, znížila rating Veľkej Británie z najvyššieho stupňa AAA vo februári.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies