Britský princ William sa v závere návštevy Číny stretol s voľne žijúcimi slonmi

NETKY.SK • 4 Marec 2015, 09:50 • 2 min
Britský princ William sa v závere návštevy Číny stretol s voľne žijúcimi slonmi

PEKING - Britský princ William upozornil dnes v závere štvordňovej návštevy Číny na svoj záujem o ochranu voľne žijúcich živočíchov. V juhočínskej provincii Jün-nan, v tropickej oblasti pri hraniciach s Mjanmarskom a Laosom, navštívil oblasť s voľne žijúcimi divokými slonmi.

slovakia

left justify in out

Princ, ktorý je po svojom otcovi druhý v poradí následníctva na britský trón, kŕmil mrkvou 13-ročnú slonicu Ran Ran, ktorá v roku 2005 utrpela zranenie nohy, keď uviazla v železnej pasci, informovala tlačová agentúra AP.

 

Pripomenula, že v Číne sa nachádza asi 250 voľne žijúcich slonov, podľa správy lesov všetky z nich v provincii Jün-nan. William, ktorý je patrónom a prezidentom britských charitatívnych organizácií bojujúcich proti ilegálnemu obchodu so slonovinou, sa zaujímal o to, ako sa dedinčanom žije v tesnej blízkosti divokých slonov. Čínska vláda sa usiluje zabrániť pytliačeniu a konfliktom medzi obyvateľmi a slonmi, ktorí im likvidujú ich úrodu.

 

Princ William pricestoval do Číny v nedeľu po štvordňovej návšteve Japonska. V Pekingu sa stretol s najvyššími čínskymi predstaviteľmi, ako aj s mladými ľuďmi zo znevýhodneného prostredia, čo je ďalšia oblasť blízka jeho srdcu, uviedol Reuters.

 

V obchodnej metropole Šanghaj sa stretol s podnikateľmi a otvoril festival propagujúci britskú tvorivosť a inovácie. Dnes vo večerných hodinách odletí späť do Británie, kde naňho čaká manželka Kate, ktorá v apríli privedie na svet ich druhé dieťa.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies