Britský princ William sa stretol s palestínskym prezidentom Abbásom

NETKY.SK • 27 Jún 2018, 19:14 • 2 min
Britský princ William sa stretol s palestínskym prezidentom Abbásom

TEL AVIV - Britský princ William navštívil v stredu palestínsky utečenecký tábor v okupovanom Predjordánsku po tom, ako na stretnutí s palestínskym prezidentom Mahmúdom Abbásom vyjadril nádej na mierové riešenie situácie na Blízkom východe. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

William, ktorý je na vôbec prvej oficiálnej návšteve Izraela a palestínskych území zo strany člena britskej kráľovskej rodiny, zavítal do zdravotníckeho zariadenia v utečeneckom tábore pri meste Rámalláh. Izraelský prezident Reuven Rivlin v utorok vyzval princa, aby Abbásovi doručil "mierový odkaz".

 

Palestínsky prezident Williamovi povedal, že "palestínska strana je pripravená na mierový proces s Izraelčanmi", dopĺňa spravodajský portál stanice BBC.

 

"Som veľmi rád, že tieto krajiny tak úzko spolupracujú. V minulosti mali úspešné projekty v oblasti vzdelávania a charity. Vyjadrujem nádej na trvalý mier v tomto regióne," vyhlásil William, ktorý začal svoju cestu po Blízkom východe v nedeľu v Jordánsku, odkiaľ sa v pondelok presunul do Svätej zeme.

 

Abbás, ktorý v princovej prítomnosti zopakoval svoju podporu pre dvojštátové riešenie izraelsko-palestínskeho konfliktu, uviedol, že Williamova návšteva "prehĺbi a posilní" vzťahy medzi Britániou a palestínskym ľudom.

 

Následník britského trónu sa v stredu stretol v Tel Avive s víťazkou tohtoročnej Eurovízie Nettou Barzilaiovou, s ktorou absolvoval prechádzku po meste a rozhovor na tému duševného zdravia a kultúrnej diverzity.

 

V Izraeli nebol doteraz na oficiálnej návšteve žiadny člen britskej kráľovskej rodiny, pretože Británia považuje obsadenie palestínskych území za ilegálne. Williamov otec, princ Charles, sa síce v roku 2016 zúčastnil na pohrebe bývalého izraelského prezidenta Šimona Peresa, ale bol tam ako súkromná osoba.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies