Britský princ William s Kate sa na zvyšok roka stiahnu do ústrania

NETKY.SK • 12 Júl 2011, 15:26 • 2 min
Britský princ William s Kate sa na zvyšok roka stiahnu do ústrania

Britský princ William s Kate sa na zvyšok roka stiahnu do ústrania

slovakia

left justify in out

img

Britský princ William s novomanželkou Kate majú po svojej návšteve Kanady a USA v pláne stráviť zvyšok roka v ústraní. Oznámil dnes kráľovský palác.
      Novomanželia sa vrátili do Británie v pondelok a teraz sa chcú usadiť vo svojom domove v severnom Walese, uviedol palác sv. Jakuba.
      Okrem toho, že sa chcú venovať sami sebe mimo pozornosti verejnosti, nechcú tiež zatieniť kráľovnú Alžbetu II., ktorej sa blíži diamantové jubileum (Diamond Jubilee). Na budúci rok bude oslavovať 60. výročie svojho nástupu na trón, čo sa pred ňou v Británii podarilo iba kráľovnej Viktórii.
      "Chcú sa ubezpečiť, že až do roku 2012 to bude kráľovnin rok. Ona by celkom správne mala byť v centre pozornosti," citovala agentúra hovorcu paláca agentúra AP.
      "Oni majú pred sebou celý život, aby boli verejnými osobami a pracovali v záujme kráľovnej - chcú udržať veci na úrovni a užívať si manželstvo," dodal.
      William sa tiež musí vrátiť do práce ako pilot vrtuľníka kráľovskej záchrannej služby, aby sa kvalifikoval na hodnosť kapitána, zatiaľ čo jeho manželka si bude plánovať, akým charitatívnym činnostiam sa chce venovať a bude sa zoznamovať s charitatívnymi záujmami svojho manžela.
      William a Kate uzavreli manželstvo 28. apríla vo Westminsterskom opátstve v Londýne.
      Hovorca paláca uviedol, že kráľovná a jej manžel, princ Philip, podporujú plány mladomanželov stiahnuť sa na niekoľko najbližších mesiacov do ústrania. Kráľovná a jej manžel tiež prežili prvé roky manželstva pokojne v ústraní na Malte, kde vtedy Philip pôsobil ako dôstojník kráľovského námorníctva.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies