Britský princ William na jazdeckom póle v Kalifornii prispel na charitu

NETKY.SK • 11 Júl 2011, 11:16 • 2 min
Britský princ William na jazdeckom póle v Kalifornii prispel na charitu

Britský princ William na jazdeckom póle v Kalifornii prispel na charitu - Politika Britský princ William sa spolu s manželkou Kate zúčastnili v sobotu na charitatívnom podujatí v Kalifornii. Princ si zahral jazdecké pólo a dal pre svoj tím štyri góly.

slovakia

left justify in out

img

Britský princ William sa spolu s manželkou Kate zúčastnili v sobotu na charitatívnom podujatí v Kalifornii. Princ si zahral jazdecké pólo a dal pre svoj tím štyri góly. Informovala o tom dnes tlačová agentúra Reuters.
      Za účasť na podujatí v klube v Santa Barbare sa vyzbierali milióny dolárov - výťažok pôjde nadácii Williamovho brata, princa Harryho. Jeho dobročinná organizácia pomáha vojenským veteránom a ich rodinám, podporuje tiež projekty trvalo udržateľného rozvoja.
      Vojvoda a vojvodkyňa z Cambridgeu pricestovali v piatok na prvú návštevu Spojených štátov, predtým absolvovali turné v Kanade. Návšteva Kalifornie má byť venovaná v prvom rade charite a podpore britských podnikateľských aktivít.
      Kalifornský guvernér Jerry Brown podaroval kráľovskému páru Apple iPad 2 - s aplikáciami a nahrávkami piesní viažucich sa ku Kalifornii.
      Potom sa manželia zúčastnili na gala-večere, pripravenom Britskou akadémiou filmového a televízneho umenia (BAFTA). Išlo o jedno z najprestížnejších podujatí ich trojdňovej návštevy v USA, zamerané na podporu mladých britských talentov.
      Princ Wiliam o sebe zažartoval použitím citátov z oscarového filmu Kráľova reč (The King's Speech). Na podujatí sa zúčastnili hollywoodské celebrity - Tom Hanks, Nicole Kidmanová, Barbra Streisandová i magnát filmového priemyslu Harvey Weinstein.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies