Britský princ William a jeho manželka Kate očakávajú prvé dieťa

NETKY.SK • 20 Jún 2013, 06:55 • 2 min
Britský princ William a jeho manželka Kate očakávajú prvé dieťa

LONDÝN - Britský princ William a jeho manželka Kate očakávajú prvé dieťa v polovici júla, a keďže väčšina sveta sa zaujíma o narodenie budúceho monarchu, predstavitelia kráľovského paláca Clarence House zverejnili časť plánov manželov.

slovakia

left justify in out

Mnoho podrobností je však stále utajovaných. Kate sa nedávno niekoľkokrát ukázala na verejnosti, ale podľa očakávania sa bude v posledných týždňoch tehotenstva držať v ústraní.

Tlačová agentúra AP prináša najnovšie informácie o dieťati, ktoré sa stane po príchode na svet v poradí tretím následníkom britského trónu.

1. Bude to kráľ či kráľovná? - Predstavitelia kráľovského paláca Clarence House to nepovedia. A nie preto, že sú diskrétni, ale preto, že Kate a William si to nedali zistiť. Nemajú to ani v pláne. "Nepoznajú pohlavie dieťaťa a rozhodli sa to nezisťovať," povedal nemenovaný predstaviteľ kráľovského paláca.

2. Bude sa William nervózne prechádzať po chodbe, alebo bude v pôrodnej sále? - Podľa predstaviteľa má William "rozhodne v úmysle byť pri pôrode". Kate má rodiť v Lindo Wing, súkromnom krídle nemocnice St. Mary Hospital v centre Londýna. V tejto nemocnici sa narodili aj William a jeho mladší brat princ Harry.

3. Kto bude niesť zodpovednosť za pôrod? - Hovorca informoval, že lekársky tím bude viesť kráľovský gynekológ Dr. Marcus Setchell.

4. Dozvie sa verejnosť, keď Kate prijmú do pôrodnice? - Predstavitelia paláca Clarence House uviedli, že také oznámenie nevydajú. Verejnosť bude informovaná, až keď sa Kate zabýva v nemocničnej izbe v prvých štádiách pôrodu, čo podľa predpokladu bude do hodiny od jej príchodu do nemocnice.

5. Ako ľudia budú vedieť, že sa už narodil dedič trónu? - Pôjde o zmes tradície a nových sociálnych médií. Kráľovský pobočník vyjde z nemocnice s podpísanou úradnou správou na kancelárskom papieri s hlavičkou Buckinghamského paláca, oficiálneho sídla britskej kráľovnej Alžbety II. Správu odovzdá predstaviteľovi, ktorého odvezú do paláca. Tam dokument umiestnia na stojan na očiach verejnosti pred budovou. Zároveň s umiestnením správy dajú oznam aj na internetovú sociálnu sieť Twitter a oficiálne budú upovedomené médiá. Dokument bude uvádzať pohlavie dieťaťa, váhu a čas narodenia.

6. A meno dieťaťa? - Len brzdite. Predstavitelia paláca uviedli, že nevedia, ako rýchlo bude vybraté meno. Keď sa narodil William, prešiel týždeň, kým oznámili jeho meno. 

7. Návštevné hodiny? - Členovia kráľovskej rodiny a rodiny Middletonovcov pravdepodobne prídu do pôrodnice, ale kráľovná Alžbeta podľa očakávania nenavštívi nemocnicu, pretože bude na svojej letnej dovolenke v sídle Balmoral v Škótsku.

8. Kde bude ocko? - William má v pláne vziať si dva týždne rodičovskej dovolenky a potom sa vrátiť k armádnym povinnostiam ako pilot pátracej a záchrannej helikoptéry vo Walese.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies