Britský princ Harry ukončil návštevu Nového Zélandu víťazným gólom

NETKY.SK • 16 Máj 2015, 18:09 • 2 min
Britský princ Harry ukončil návštevu Nového Zélandu víťazným gólom

AUCKLAND - Britský princ Harry ukončil dnes týždňovú návštevu Nového Zélandu, kam odišiel po oficiálnom ukončení vojenského výcviku s austrálskou armádou.

slovakia

left justify in out

Potomok princa Charlesa sa následne vrátil do rodnej Británie, uviedla agentúra AP.

 

Počas návštevy Nového Zélandu navštívil princ Harry odľahlé ostrovy a pri pádlovaní na tradičnom kanoe sa zoznámil s domorodými Maormi.

 

Poslednú oficiálnu návštevu absolvoval Harry v športovom výcvikovom centre, kde odohral priateľský futbalový zápas piatich proti piatim. Člen britskej kráľovskej rodiny naplno predviedol svoje športové zručnosti, keď strelil víťazný gól.

 

Duel bol pritom podľa AP navrhnutý tak, aby upriamil pozornosť na blížiace sa futbalové majstrovstvá sveta hráčov do 20 rokov, ktoré sa na Novom Zélande začnú už 30. mája.

 

Princ Harry dnes pred novinármi uviedol, že bol nadšený z možnosti vidieť všetky kúty Nového Zélandu počas svojej cesty, ktorú označil za "veľkolepú zábavu".

 

Na žiadosť novinárov, aby menoval jedno z dobrodružstiev, ktoré na Novom Zélande zažil, odpovedal: "Myslím si, že je neférové zvoliť na tak úžasnom výlete jeden najlepší moment."

 

"Bolo to fantastické. Domnievam sa, že privítanie, ktorého sa mi tu dostalo, bolo typicky novozélandské. Lepšie prijatie by som si ani nemohol želať," dodal Harry.

 

Jeden z následníkov britského trónu taktiež uviedol, že dostal veľa darčekov pre svoju malú neter - novorodenú princeznú Charlotte, ktorá je v poradí druhým potomkom princa Williama a jeho manželky Kate.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies