Britský princ Harry pricestoval do Austrálie, absolvuje posledný vojenský výcvik

NETKY.SK • 6 Apríl 2015, 08:59 • 2 min
Britský princ Harry pricestoval do Austrálie, absolvuje posledný vojenský výcvik

CANBERRA - Britský princ Harry pricestoval dnes do Austrálie, aby tam absolvoval štvortýždenný výcvik s austrálskou armádou, skôr ako definitíve ukončí svoju desaťročnú vojenskú kariéru.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra AP.

 

Na odvysielaných televíznych záberoch z Austrálie bolo podľa AP vidno ako Harry, ktorý je zatiaľ štvrtým v následníckej línii na britský trón, vystúpil z lietadla na medzinárodnom letisku v Sydney oblečený vo vojenských maskáčoch.

 

Jediné verejné vystúpenie by mal princ Harry v rámci svojho austrálskeho nasadenia absolvovať ešte dnes v metropole Canberra, kde položí veniec na hrob neznámeho vojaka.

 

Harry, 30-ročný vojnový veterán dvoch rotácií v Afganistane, má navštíviť aj výstavy venované prvej svetovej vojne a Afganistanu - obe v areáli austrálskeho vojenského pamätníka.

 

Člen britskej kráľovskej rodiny sa následne prihlási do služby u veliteľa austrálskeho letectva, maršala Marka Binskina.

 

Kapitán Harry Wales, ako je známy medzi kolegami z britských ozbrojených zložiek, bude dočasne slúžiť pri viacerých armádnych jednotkách a plukoch v austrálskych mestách Sydney, Darwin a Perth.

Harry odíde z radov britskej armády v júni po desaťročnej kariére. Rozhodnutie ukončiť vojenskú kariéru princ potvrdil v marci prostredníctvom oficiálneho vyhlásenia, v ktorom sa priznal, že to bolo "skutočne ťažké rozhodnutie", na budúcnosť sa však podľa vlastných slov teší.

 

Následník britského trónu v máji po výcviku v austrálskej armáde odcestuje na Nový Zéland a v lete bude pracovať ako dobrovoľník.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies