Britský princ Harry povedal školákom na Novom Zélande, že hovorí kráľovnej babka

NETKY.SK • 11 Máj 2015, 10:22 • 2 min
Britský princ Harry povedal školákom na Novom Zélande, že hovorí kráľovnej babka

CHRISTCHURCH - Britský princ Harry povedal dnes deťom v základnej škole na novozélandskom Stewartovom ostrove, že jeho obľúbeným jedlom sú špagety Bolognese, že kráľovnej Alžbete II. hovorí v súkromí "babka" a že si želá, aby vedel hovoriť inými jazykmi.

slovakia

left justify in out

Princ navštívil školu na tomto odľahlom ostrove v tretí deň svojej týždennej cesty po Novom Zélande a odpovedal na otázky detí. Do základnej školy v Halfmoon Bay chodí 24 detí a je jediná na Stewartovom ostrove, kde žije 378 ľudí.

Princ sa stretol s deťmi po tom, ako sa odchýlil od oficiálneho programu a zúčastnil sa kvízového večera v jedinom bare na ostrove, v tamojšom hoteli. Jeho tím si zvolil meno Ryšaví nindžovia, keďže Harry má ryšavé vlasy, a v kvíze ho porazil tím zložený z jeho ochrankárov, informovali britské noviny Daily Telegraph.

 

V škole Harry zavítal na hodinu nemčiny. Ospravedlňoval sa, že po nemecky nevie a dodal, že sa v školských rokoch učil po francúzsky, ale už to zväčša zabudol. Povedal tiež, že by sa rád naučil po španielsky.

 

Na inej hodine sa ho jeden zo školákov opýtal, ako volá kráľovnú Alžbetu II. "Hovorím jej babka, ale keď o nej rozprávam, hovorím o nej ako o kráľovnej, pretože som v armáde a je mojím šéfom," dodal 30-ročný princ.

Na ďalšie otázky detí odpovedal, že nežije na zámku a nemá ani vlastnú korunu a že veľmi rád lieta vrtuľníkom, lebo "je iba pre dvoch ľudí a nikto iný vás neotravuje".

 

Harry zostane do 16. mája na Novom Zélande, kde navštívi Christchurch, Whanganui, Linton a Auckland. Na Nový Zéland pricestoval z Austrálie, kde sa zúčastnil na mesačnom spoločnom cvičení s austrálskymi vojakmi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies