Britský princ Harry položil vence na Arlingtonskom národnom cintoríne

NETKY.SK • 11 Máj 2013, 09:45 • 2 min
Britský princ Harry položil vence na Arlingtonskom národnom cintoríne

WASHINGTON - Britský princ Harry - ktorý bol v nasadení v Afganistane - dnes navštívil Arlingtonský národný cintorín vo Washingtone a položil vence na počesť padlých vojakov.

slovakia

left justify in out

Kapitán britskej armády Harry, oblečený vo vojenskej uniforme, najskôr navštívil sekciu 60, kde sú pochovaní vojaci, ktorých zabili v Iraku a v Afganistane. 

Potom sa princ zúčastnil na akte kladenia vencov k hrobu neznámeho vojaka, ktorý je významným miestom vojenského cintorína s výhľadom na rieku Potomac. 

Harry tiež položil veniec k hrobu bývalého amerického prezidenta Johna F. Kennedyho. Jeho ďalším bodom programu bola návšteva vojenskej nemocnice Walter Reed.

Britský princ pricestoval vo štvrtok na sedemdňovú oficiálnu návštevu Spojených štátov, ktorú začal prehliadkou Kongresu. U americkej verejnosti si pri poslednej návšteve poškodil imidž, keď ho odfotografovali nahého pri hre biliardu v Las Vegas.

Harryho terajšia návšteva má ukázať jeho serióznu stránku. Zúčastní sa aj charitatívnych podujatí a prezrie si zničené pobrežie štátu New Jersey, ktorý sa stále spamätáva z vlaňajšieho hurikánu Sandy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies