Britský princ Harry poďakoval estónskej armáde za jej účasť v afganskej misii

NETKY.SK • 16 Máj 2014, 19:18 • 2 min
Britský princ Harry poďakoval estónskej armáde za jej účasť v afganskej misii

TALLINN - Britský princ Harry dnes poďakoval Estónsku za to, že sa jeho vojaci po boku britských zúčastnili bojov v Afganistane.

slovakia

left justify in out

Učinil tak v metropole Tallinn pri príležitosti kladenia vencov k pamätníku padlých vo vojne za nezávislosť, ktorú tento baltský národ prekonal v rokoch 1918-1920.
     

Harry s vojenskými insígniami pripochodoval na centrálne Námestie slobody v sprievode vojakov Regimentu vojvodu z Lancasteru. V uliciach hlavného mesta ho podľa agentúry AP privítalo množstvo ľudí mávajúcich britskými zástavami.
     

V priebehu dneška mal Harry naplánované stretnutie so zranenými príslušníkmi estónskej armády, ktorí počas 11-mesačnej misie v Afganistane slúžili primárne pod britským velením. Posledný útvar estónskej pechoty opustil Afganistan minulý týždeň. Princ tam odslúžil dve rotácie ako pilot vrtuľníka.

     

V sobotu sa Harry zúčastní na manévroch NATO s názvom Jarná búrka, ktoré sa konajú v Estónsku, a stretne sa s armádnymi veliteľmi, ako aj s prezidentom Toomasom Hendrikom Ilvesom. Z baltského štátu následne odcestuje do Talianska.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies