Britský princ Harry nastúpi na štvortýždňový výcvik k austrálskej armáde

NETKY.SK • 2 Apríl 2015, 10:36 • 2 min
Britský princ Harry nastúpi na štvortýždňový výcvik k austrálskej armáde

CANBERRA - Britský princ Harry odcestuje budúci týždeň do austrálskeho hlavného mesta Canberra, aby podstúpil štvortýždňový výcvik tamojšej armády predtým, ako definitíve ukončí svoju desaťročnú vojenskú kariéru. Napísala to dnes agentúra AP s odvolaním na austrálske ministerstvo obrany.

slovakia

left justify in out

Harry, ktorý je štvrtým v následníckej línii na britský trón, pricestuje do Austrálie v pondelok, položí veniec k vojenskému pamätníku s názvom Hrob neznámeho vojaka v Canberre a následne sa zapojí do vojenského výcviku.

 

Kapitán Harry Wales, ako je známy medzi kolegami z britských ozbrojených zložiek, bude dočasne slúžiť pri viacerých armádnych jednotkách a plukoch v austrálskych mestách Sydney, Darwin a Perth.

 

Harryho, pilota vrtuľníku typu Apache, pridelia podľa nemenovaného predstaviteľa ministerstva obrany k leteckej brigáde v Sydney na východnom pobreží a tiež k zvláštnemu leteckému pluku mesta Perth na východnom pobreží.

 

Rozhodnutie ukončiť vojenskú kariéru Harry potvrdil v marci prostredníctvom oficiálneho vyhlásenia, v ktorom sa priznal, že to bolo "skutočne ťažké rozhodnutie", na budúcnosť sa však teší.

Vojnový veterán Harry, druhý syn zosnulej princeznej Diany, odíde z radov britskej armády v júni po desaťročnej kariére, v rámci ktorej absolvoval dva pobyty v Afganistane.

 

Harry odcestuje v máji po výcviku v austrálskej armáde na Nový Zéland a v lete bude pracovať ako dobrovoľník.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies