Britský princ Charles pricestoval na prelomovú návštevu Írska

NETKY.SK • 19 Máj 2015, 16:30 • 2 min
Britský princ Charles pricestoval na prelomovú návštevu Írska

GALWAY - Britský princ Charles začal dnes oficiálnu návštevu Írska, ktorá prinesie dva prelomové momenty v mierovom úsilí: jeho prvé stretnutie s lídrami nacionalistickej strany Sinn Féin, ako aj jeho premiérovú cestu do dediny, kde Írska republikánska armáda (IRA) pred 36 rokmi zavraždila monarchovho prastrýka.

slovakia

left justify in out

Charles s manželkou Camillou pricestovali do mesta Galway na západe krajiny, kde odštartujú štvordňovú cestu po Írskej republike a susednom Severnom Írsku, ktoré patrí do Spojeného kráľovstva. Ide o Charlesovu tretiu návštevu Írska od roku 1994, keď ilegálna IRA vyhlásila prímerie.
     

Následník britského trónu by sa mal na Galwayskej univerzite stretnúť s vodcom Sinn Féin Gerrym Adamsom. Charles plánuje navštíviť aj obec Mullaghmore, kde IRA v roku 1979 spáchala atentát na jeho prastrýka Louisa Mountbattena.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies