Britský premiér vyzval opozíciu, aby hlasovala za predčasné voľby

NETKY.SK • 4 September 2019, 14:20 • 2 min
Britský premiér vyzval opozíciu, aby hlasovala za predčasné voľby

LONDÝN - Boris Johnson sa v dnešných hodinách otočil s požiadavkou na lídra opozičných labouristov jeremyho Corbyna, aby hlasoval za predčasné voľby, ktoré by sa tak uskutočnili už v polke októbra.

slovakia

left justify in out

Počas debaty v parlamente, kde sa aj zvyšoval hlas, Johnson uviedol, že ak Corbyn zahlasuje za návrh zákona namiereného proti vládnej brexitovej stratégii, potom by mal podporiť aj voľby, aby dovolil obyvateľom krajiny vyjadriť svoj názor.

 

img

 

Britskí poslanci počas včerajších hodín schválili zaradiť do dnešného zasadnutia návrh zákona, ktorý by odchod Británie z Európskej únie bez dohody znemožnil. Johnson po kľúčovom hlasovaní, v ktorom bol porazený, uviedol, že parlament sa tým "priblížil k zmareniu akejkoľvek dohody o brexite".

 

img

 

Zároveň oznámil, že nechá parlament hlasovať o možnosti vypísania predčasných volieb. Prehlásil, že keby bolo rozhodnutie na ňom, žiadne voľby by sa nekonali. Ak však v stredu poslanci odhlasujú legislatívu vylučujúcu tvrdý brexit, predčasné voľby budú jediným riešením, ako zabrániť "ďalšiemu nezmyselnému odkladu brexitu". 

 

img

 

Líder Labouristickej strany Corbyn po utorňajšom hlasovaní vyhlásil, že "strana predčasné voľby podporí až po schválení zákona proti tvrdému brexitu."

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies