Britský premiér pricestoval do Afganistanu, kde je nezvestný britský vojak

NETKY.SK • 5 Júl 2011, 12:46 • 2 min
Britský premiér pricestoval do Afganistanu, kde je nezvestný britský vojak

Britský premiér pricestoval do Afganistanu, kde je nezvestný britský vojak - Politika Britský premiér David Cameron pricestoval dnes na vopred neohlásenú dvojdňovú návštevu Afganistanu, kde oznámil, že afganskí vojaci a polícia sa zlepšujú a umožnia Britá

slovakia

left justify in out

img

Britský premiér David Cameron pricestoval dnes na vopred neohlásenú dvojdňovú návštevu Afganistanu, kde oznámil, že afganskí vojaci a polícia sa zlepšujú a umožnia Británii stiahnuť z krajiny "relatívne malú" skupinu vojakov.
      Minister obrany Liam Fox krátko pred jeho príletom potvrdil, že v juhoafganskej provincii Helmand je od skorých ranných hodín nezvestný britský vojak a prebieha rozsiahla operácia medzinárodných síl na jeho záchranu.
      Cameron novinárom na britskej základni Camp Bastion v provincii Helmand povedal, že zrušil plánovanú návštevu hlavného mesta provincie, Laškargachu, pretože armáda musí využiť všetky dostupné prostriedky, aby sa pokúsila nájsť nezvestného Brita.
      "Samozrejme, že budeme čeliť výzvam a problémom až do konca misie (v Afganistane), je to veľmi poľutovaniahodný incident," citovala Camerona agentúra AP.
      Hovorca Talibanu Karí Júsuf Ahmadí vyhlásil, že povstalci vojaka zajali počas boja so silami NATO v oblasti Babádží a ten pri prestrelke zomrel. Ahmadí povedal, že v tejto prestrelke zahynuli ešte šiesti ďalší vojaci NATO.
      Jeho vyhlásenie sa nepodarilo overiť z nezávislého zdroja; NATO o žiadnom boji či prestrelke v danom priestore nič nevie.
      Iba jeden vojak z medzinárodných síl v Afganistane je podľa dostupných správ v zajatí. Je to 25-ročný Američan Bowe Bergdahl, ktorého zajali 30. júna 2009. Panuje presvedčenie, že ho povstalci držia v zajatí v Pakistane.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies